GOLD WING TOUR

Cena no 33567 €

2024 GOLD WING TOUR

Nepārspējamais Honda tūringa motocikls kļūst aizvien universālāks Honda leģendārā Gold Wing izpildījumā. Tiek ne tikai novilktas jaunas robežas tūringa motociklu veiktspējā, bet tiek pārveidots tūringa motociklu jēdziens kopumā. Pārveidots, lai būtu kompaktāks, vieglāks un tehnoloģiski pilnveidotāks nekā jebkurš cits tūringa motocikls iepriekš, 2018. gada Gold Wing vilina pārcelties uz jaunu braukšanas līmeni. To apliecina garš īpašību saraksts, kas izceļ braukšanas komfortu un veiktspēju. Padomāts ir gan par vadītāju, gan par pasažieri. Nākamais lielais piedzīvojums sākas šeit un tagad!

Abām jaunajām Gold Wing versijām būs vienāds dzinējs un šasijas platforma. Jau pamata modelis GL1800 Gold Wing būs izcils, savukārt tā “Tour” versija saņems arī mantu kasti, DCT un gaisa spilvenus. Atkarībā no versijas, motocikla svars salīdzinot ar iepriekšējo modeli ir samazināts pat par 48 kg.

Motors un šasija tika projektēta kopā, lai rastu iespēju sēdpozīciju pārvietot uz priekšu, tādējādi radot daudz kompaktāku motociklu. Alumīnija rāmis aptver priekšējo dakšu, tādējādi ļaujot novietot motoru vairāk uz priekšu. Tas panākts vertikālāk novietojot priekšējo ratu, kuru tagad kontrolē vēl augstākas kvalitātes piekares sistēma, kas pateicoties tās cietībai un samazinātai berzei sniedz labāku brauciena stabilitāti. Piekares amortizāciju tagad var regulēt elektroniski.

Izmēram optimizētais jaunais sešcilindru motors nav zaudējis ne nieka no savas jaudas, griezes momenta un aizraujošās dinamikas. Pievienota jaunā funkcija Throttle By Wire, kas ļauj izvēlēties četrus braukšanas režīmus: TOUR, SPORT, ECON vai RAIN. Honda regulējamā vilkmes kontrole sistēma uzmana aizmugurējā riteņa saķeri un kombinēto bremžu sistēma (CBS) maina darbības parametrus atbilstoši izvēlētajam režīmam. Hill Start Assist (HSA) un tukšgaitas apstāšanās atvieglo braukšanu un uzlabo degvielas ekonomijas rādītājus.

Manuālajai kārbai tagad ir 6 pārnesumi, savukārt jaunajai divsajūgu automātiskajai pārnesumkārbai ir 7 ātrumi ar katram braucējam pielāgotu pārslēgšanās sajūtu, pārslēgšanās ātrumu un apgriezienu diapazonu gan pārslēdzoties uz augšu, gan uz leju. Pieejama arī funkcija lēnai piebraukšanai gan uz priekšu, gan atpakaļgaitā. Motociklam ar manuālo kārbu atpakaļgaitas sistēma saglabāta tāda pati kā iepriekšējam modelim.

Tomēr galvenais, ko sniedz 2018. gada Gold Wing, ir pilnīgi jauna brīvības sajūta, jo krasi mainās braukšanas baudījuma sajūta. Veiktspējas uzlabojumi ir apvienoti vienotā sistēmā ar vēl lielāku relaksācijas līmeni: stilīgi un aerodinamiski efektīvi aptecētāji novada gaisu apkārt braucējam, savukārt elektroniskais ekrāns pielāgojas vēlmēm un sēdekļi nodrošina komfortu visas dienas garumā. Jauno īpašību klāstā vēlamies izcelt inteliģentās atslēgas sistēmu, Apple CarPlay atbalstu un Bluetooth savienojuma iespēju papildu ērtībām.

To visu aptver Gold Wing brīnišķīgais krāsojums. Augšējā daļas tonis ir dziļāks, tapsējuma līnijas papildina augstas kvalitātes lielu poru sēdekļu apdares materiāli. Motocikla lejas daļa izcelta ar spilgtu tekstūru, kas sniedz spēcīgu vizuālu uzstādījumu.

Tehniskie datiGOLD WING TOUR DCTGOLD WING TOUR
Motora tipsŠķidrumdzeses 4-taktu 12-vārstu SOHC O-6
Darba tilpums1833 cm³
Maksimālā jauda124.7 zs (93 kW) pie 5500 apgr./min
Maksimālais griezes moments170 Nm pie 4500 apgr./min
Degvielas padeves sistēmaPGM-FI elektroniskā degvielas iesmidzināšana
StartersElektriskais
Pārnesumkārba7 pārnesumi DCT (+ reverss)6-pārnesumi (+ reverss)
Piedziņa / Galvenais pārnesumsKārdāns
Garums2575 mm
Platums925 mm
Augstums1430 mm
Sēdekļa augstums745 mm
Klīrenss130 mm
Degvielas tvertnes tilpums21.1 L
Balstiekārta priekšējāDouble Wishbone tipa amartizācija
Balstiekārta aizmugurējāPro-Link
Priekšējā riepa130/70 R18
Aizmugurējā riepa200/55 R16
Priekšējās bremzes320 x 4.5mm hidroliskās disku bremzes. C-ABS. Aizmugurē 316 x 11mm hidroliskās disku bremzes. C-ABS
Aizmugurējās bremzes316 x 11mm hidroliskās disku bremzes. C-ABS
Svars383 kg
CO2 izmeši (g/km)131 g/km127 g/km
Degvielas patēriņš (l/100km)5.6 l/100km
Mērinstrumentu panelisTFT
Uzlādes ligzdaUSB
ApgaismojumsLED
KrāsaBalta, Sudraba, PelēkaPelēka
Cena37 500 €33 567 €
atpakaļ

Aktuāli